Странице

четвртак, 30. јануар 2014.

Ginger Grand Casino


Kada se zaželim azijske hrane, eto mene u Gingeru. Iako će mnogi reći da postoje mnogo bolji azijski restorani moj izbor pada na Ginger, a evo i obrazloženja. Nisam zapravo veliki ljubitelj azijskih kiselo-slatkih, ljutih i prezačinjenih jela, sosova i kombinacija. Zapravo, uglavnom na putovanjima po Aziji ostanem gladna. Ali kao i svi mi i ja imam u okruženju ljude koji žele da jedu azijsku hranu i tu je Ginger pravi kompromis.
 
Jedan od restorana Grand Casina, sa pogledom na Dunav i Kalemegdan nudi i više nego pristojan „All you can eat“ meni, za male pare.

Večeru uvek započinjem pomalo ljutkastom tajlandskom supom od kukuruza sa kokosovim mlekom. Ukus je jak, a opet ne previše, već taman koliko je potrebno da se svidi svakome. Nakon toga obično počastim sebe prolećnim rolnicama i tostom sa škampima i susamom, koji prelivam standardno soja sosom. Za one koji smatraju da je moj izbor dosadan, na meniju se nalaze i terijaki i slatko-ljuti sos, pa ko želi nek izvoli!

I dok uživam u dobrim zalogajima, ispred sebe gledam ljude koji se kockaju. Neki su raspoloženi, neki nervozni, generalno more različitih lica koja inspirišu maštu. Neki od njih svrate da pregrizu nešto pa se odmah vraćaju igri. U takvoj atmosferi, na pamet mi padaju scene iz mnogobrojnih filmova o agentu 007.

Za glavno jelo biram sveže spremljeni roštilj od gambora i lignji, malo salate i pirinač. Bilo je teško odoleti primamljivom voku, ali mora malo i da se pazi na liniju, naročito kada je koncept švedskog stola u pitanju. Na umu mi je još i dezert. Karamelizovano voće sa čokoladom i susamom ili lepljivi pirinač sa đumbirom?

Kako se „Ginger“ nalazi u zoni kockarnice, ne zaboravite da ćete morati da se registrujete na ulazu. Stoga, proverite da li vam je lična karta u novčaniku!

Nedostatak ovog mesta je terasa. S’ obzirom na pogled bio bi to pun pogodak!
Preporučujem i vama, a ja odoh da malo isprobam sreću! Hmm Crno ili Crveno?

Prijatno!


2 коментара: