Странице

четвртак, 30. јануар 2014.

Madera


Ne treba menjati što je dobro. Madera je pre svega ozbiljan restoran koji se nalazi u samom centru grada, sa prepoznatljivom baštom u sred tašmajdanskog parka. Usluga koju pruža ovaj već legendarni beogradski restoran zahteva jako dobru logistiku, uigranost svih zaposlenih i dobar menadžment. Sa jednim će se složiti sve generacije, „Madera“ je bila i ostala sinonim za kvalitet.

Na samom ulazu dočekaće vas ljubazne, hostese i menadžer koji će vas najljubaznije otpratiti do vašeg stola, sa moram napomenuti besprekorno čistim i ispeglanim stolnjacima. Nakon svega par sekundi, obratiće vam se školovani konobar, koji će uvek prići sa desne strane i uvek prvo uslužiti damu/e u društvu poštujući apsolutno sva pravila posluživanja.

Raznovrsnost menija odgovaraće apsolutno svima. Ljubitelji domaće, „nacionalne“ kuhinje biće oduševljeni selekcijom raznih predjela tipa užičkog pršuta, njeguškog pršuta, mladog sira, kajmaka…

Dnevni meni uvek krije zanimljivu ponudu najraznovrsnijih jela, primamljivih i za najistančajnija nepca. Raznorazni potaži, jela od mesa, domaća tradicionalna jela tipa punjenih paprika, ali i brancin u bademu pružiće Vam trenutno zadovoljstvo.

Unapred već znam šta bih jela… Sedam i dočekuje me divan kuver sa začinskim puterom i projom. Čuvam se za teleću čorbu, a nakon toga ćevapčići na kajmaku ili bela karađorđeva šnicla, uz jednu čašu malvazije. Za kraj tražim nugat tortu, ili neprevaziđeni topli čokoladni kolač. Ljubazni konobari su mi poslužili svaki sled u rekordnom roku i to je ono što predstavlja šarm ovog starog beogradskog restorana.

Jedina mana ovog restorana je po mom mišljenju biftek, koji nije loš, moglo bi se reći osrednje dobar, ali ne oduševljava kao ostatak menija.

Stoga skoro uvek biram „Maderu“ za svakakva porodična okupljanja, proslave ili za prosto nedeljno opuštanje sa dragim osobama, a toplo je preporučujem i Vama!

Ocena: Devet

maderarestoran.com

Нема коментара:

Постави коментар