Странице

уторак, 23. децембар 2014.

Sugar and Spice

Rođena sam 86. Srećno vreme 70-ih ne poznajem, ali uvek rado slušam priče o toj šarenoj disko eri…Kad samo pogledam slike svojih roditelja u kariranim košuljama i zvonastim pantalonama… 
To je period u koji te vrati vremeplov zvani Sugar and Spice restoran, u Beogradu u starom hotelu Yugoslavia. Vesele 70-e ovde žive zahvaljujući „shining disco ball“ uređenju, strob svetlima, light show-u i ogledalima. Konobarice obučene u fudbalske dresove, na rolšuama klize oko stolova, nasmejanih lica spremne da vam objasne koncept ovog mesta… 

A koncept je jednostavan…zabava u stilu 70-ih, uz dobru disco muziku i sjajnu klopu. Atmosfera se teško može opisati rečima ili slikom, potrebno je osetiti tu energiju koja kruži ovim prostorom i širi dobro raspoloženje.   
I dok gibam glavom i ramenima u ritmu, konobarica otvara meni koji se sastoji iz dva dela, dve ploče sa slatkim i slanim jelima. U osnovi svih jela su palačinke- američke ili crepes (one domaće što nam bake kući spremaju) ili vafl, po vašem izboru. Možete ih kombinovati sa mesom, raznim vrstama sosova ili salatom, ili pak sa slatkim nadevima. Moram da priznam da nisam mogla da zamislim kakvog bi ukusa bilo slano jelo napravljeno od američkih palačinki. To je u mojoj maloj, uskoj glavici bilo nespojivo, a eto pogrešila sam. Savršeno su se spojile ćuretina sa gorgonzolom i brusnicom na američkim palačinkama. Takođe, biftek i bukovače u oyster sosu. Izbor je veliki i zaista svako može pronaći svoj komad uživancije. Još bih i naglasila da sam se prilično najela od nečega što sam zamišljala kao nešto za gricnuti. Ovde možete dobiti pravi obrok sa proteinima, povrćem i ugljenim hidratima, samo malo drugačije uređenim od onoga na šta ste navikli. 
I za kraj, dan ne bi bio ispunjen bez njegovog veličanstva vafla sa „crumble apple“ prelivom i sladoledom…MLJAC!
Preporučujem SVIMA… Ovo mesto je ko Politikin Zabavnik, za sve od 7 do 77 godina. Za one malo starije da se prisete svoje mladosti, a za one malo mlađe da osete delić veselog života 70-ih godina prošlog veka.
Prijatno!


2 коментара:

  1. I još jedna zanimljiva stvar, restoran daje svojim gostima TOKEN za sat vremena besplatnog parkiranja na parkingu uz hotel Jugoslavija :)

    ОдговориИзбриши