Странице

четвртак, 30. јануар 2014.

Cantina de Frida


Petak je veče i pomislim kako bih mogla da izađem na večeru u Fridu…Nema šanse da nađem mesto za barom, a kamoli sto za večeru, trebala sam da rezervišem prošli petak. Ne preterano ljubazno osoblje me je podsetilo na to koliko su oni zauzeti i popularni. 

Ali i preko neljubaznosti treba preći i ovaj klub/restoran svakako treba posetiti, jer njihova hrana to zaslužuje. Od želja i očekivanja zavisi i vreme posete.

Ukoliko vam je stalo do dobrog klupskog provoda, a uz to biste i dobro večerali, isplanirajte posetu ovog restorana nedelju dana unapred, bar kada su u pitanju petak i dani vikenda.

A ukoliko je vaš cilj savršena hrana i prepoznatljivi meksički enterijer onda ipak savetujem posetu u vreme ručka. Tada je moguće uživati u hrani i liku Fride Kalo, bez žurbe, buke i gomile ljudi koji vam se motaju oko glave.

Žive svirke skoro svako veče čine da ovo mesto odiše posebnom atmosferom koja se ne zaboravlja. Mnoštvo lepih devojaka, celu noć đuska uz ritmove uglavnom popularne pop-rok muzike. Često u Fridi nastupaju i poznata imena domaće i hrvatske pop scene, pa eto prilike da se slušaju omiljene pesme u nešto intimnijoj atmosferi od koncertne.

A sada njeno veličanstvo hrana. Za prvi put u Fridi preporuka je njihov grilovani file Matador. Eh da i obavezno pre toga nemojte ništa jesti! Iako nisam ljubitelj mesa, ovu porciju uvek pojedem do kraja. Savršen komad sočnog mesa serviran je na grilovanom povrću. Luk, šargarepa i paprika upotpunjuju meso svojim karamelizovanim ukusom. Iako se uz ovu porciju kao prilog servira začinjeni krompir, ne zaboravite da tražite hleb sa puterom. Frida zaista nije mesto gde treba da pazite na liniju. 

Raznolikost koktel karte zadovoljiće svačiji ukus, iako je moja preporuka da probate domaću belu Sangriju.

Za svaku sledeću posetu možete eksperimentisati i probati raznorazne tapase, naravno po vašem ukusu, svi su dobri!

Uslugom konobara ćete uglavnom biti zadovoljni, a s obzirom na gužvu može im se ponekada i progledati kroz prste.

Prijatno!

Ocena: Za klupsku atmosferu: deset

            Za restoran: jaka osmica

www.cantinadefrida.com

Нема коментара:

Постави коментар