Странице

понедељак, 18. мај 2015.

Mala fabrika ukusa

Park u centru grada, idealan za vruće letnje dane koji nam dolaze. 
U Nebojšinoj ulici, malo ispod Hrama Svetog Save, nalazi se ovaj restoran na izuzetnoj lokaciji. Park u centru grada, sa divnim igralištem za decu, skriven između krošnji drveća, idealna je oaza za porodičan predah.
Iako je na mene najjači utisak ostavilo dvorište po kojem deca mogu da trče, moram da naglasim da je igralište udaljeno taman toliko da Vam vaši mališani budu u vidokrugu, a opet dovoljno daleko da to ne remeti ostale goste, pa u krajnjem slučaju ni Vas.


Meni je podeljen u nekoliko sekcija, pa svako može da nađe svoj komadić „ukusa“. Izdvajam sekciju „Tradicija“ za ljubitelje domaće hrane: kolenice, sarmice, kobasice i divni MFU ćevapi, posluženi u zemljanoj posudi na pečenoj paprici, sa sirom. Za sve ljubitelje domaćih specijaliteta ova čarolija se idealno slaže uz poslužene priganice (kako se u mom selu zovu) ili uštipke, kako kome drago.
Za one sa malo drugačijim željama tu je sekcija „Mašta“, gde možete pronaći razne kombinacije mesa sa sosovima od voća. Ovu sekciju sam doživela kao internacionalni kutak, opet sa primesama nekih domaćih specijaliteta tipa ajvara.


Godine provedene po hemijskim laboratorijama mi ne dozvoljavaju preterano oduševljenje dezertom zvanim Slatka alhemija, valjda onaj racionalni deo mene ne vidi to kao neku veliku magiju, ali sam sigurna da će Vama, vašoj deci, prijateljima, partnerima (ili sa kim god delite opuštajuće ili pak poslovne ručkove) biti vrlo interesantan ovaj dezert sa tečnim azotom koji se sastoji od tople supe od lešnika sa musom od čokolade i pločicom od badema. Za sve Vas koji željno iščekujete taj slatki završetak ručka, uzbuđenje će porasti kada Vam konobar posluži slatkiš koji se „puši“, pa još sa tako originalnim nazivom-Slatka alhemija!


Pored divne lokacije, solidne hrane i dobre usluge, moram da naglasim da su cene pristupačne, a izbor veliki. Preporučujem svima! Od 2 do 102 godine.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар