Странице

петак, 31. јануар 2014.

Iguana


Zbog ovog teksta mi verovatno sledi razvod braka. Ipak zamisao je da ja dajem svoje viđenje beogradskih restorana. Moj muž se prvi sa ovim kritikama neće složiti. Opet sa druge strane, on je čovek koji nije mogao da priča petnaest minuta nakon što je pojeo lokalnu supu na Tajlandu.
  
Odmah na početku moram da naglasim „this is not my cup of tea“. Neki ljudi vole ukuse Azije, a neki drugi, gde se ubraja i moja malenkost, vole azijsku hranu na „srpski“ način. U prevodu redukcija ukusa. Međutim, kako živimo u demokratiji (barem u našoj  maloj porodici) s vremena na vreme odem u Iguanu u kojoj se moj muž davi u hrani, a ja obično nakon sto godina razgledanja menija zamolim konobara da mi donese vok, po mogućstvu redukovan. I tako… Veče prolazi i dok moj muž uživa u jelima začinjenim kokosovim mlekom, limunovom travom, wasabi renom i gomilom drugih istočnjačkih začina i sosova kojima ni ime ne umem da izgovorim, ja uživam u predivnom ambijentu, uvek savršenim džez muzičarima i dobrom vinu. Naravno sa istarskom Malvazijom uvek znam šta da očekujem. Iguana je jedini restoran u gradu u kome uživam, iako zaista ne volim njihovu kuhinju. Ljubazno osoblje, džez, koncertni klavir i kontrabas, dobra čaša vina i žamor malo ozbiljnijih lica dovoljni su da se „najedem“ atmosfere ovog mesta. I za kraj, koji uvek željno iščekujem, predivni kolač od urmi. Divan biskvit natopljen sosom od urmi, predstavlja onu poslednju kap koja ipak prevagne tas na stranu „Iguane“. 

Predlažem da probate ukoliko volite azijsku hranu, jer preporučuju je svi ljubitelji iste. Predlažem da probate ukoliko volite dobru atmosferu, malo džeza i vino. Možete se smestiti za barom, što ja često radim, ili u letnjem periodu na terasi.

Prijatno, i ne zaboravite da tražite kolač od urmi!

Ocena: Hrana prema viđenju mog supruga: Osam
 (mislim da je nepošteno da ja ocenjujem hranu)
Atmosfera: Devet
 

2 коментара:

  1. Moj favorit za laksi obrok je tajlandska salata!! I naravno kasnije cokoladni sufle....mmmm... jedan od boljih u gradu,,,. :)

    ОдговориИзбриши