Странице

понедељак, 16. фебруар 2015.

The Square

Nedeljni branč u restoranu The Square, hotela Square Nine je idealna prilika za pravi nedeljni odmor sa porodicom. Sunčani vikend iskoristili smo za šetnju po gradu, a evo i preporuke za divan restoran u koji možete otići sa svojom porodicom i prijateljima.
Hotel Square Nine se nalazi u centru grada, na Studentskom trgu i pravi je izbor za sve ljubitelje vrhunskih internacionalnih pikanterija. U sklopu lobija nalazi se restoran sa pogledom na baštu. Bašta jeste locirana između zgrada, ali je lepo uređena i pruža beg od gradske vreve.
Ponuda nedeljnog branča je raznovrsna i svako može pronaći za sebe komadić uživanja na njihovom švedskom stolu. Prijatnu porodičnu atmosferu upotpunjuju zvuci sa klavira i usluga od 5 zvezdica. 
Dan započinjem sa rakijom od dunje-bojkovčanka iz valjevskog kraja. Ljubazni konobar mi objašnjava da je 5 godina stara i da se čuva u flašama od duvanog stakla. Eto preporuke za sve ljubitelje ovog aperitiva.
Ovonedeljni meni obuhvatao je supu od paškanata i tartufa kao i predjela tipa: salata od tune i kukuruza, kiš od slanine i jabuka, mariniranog lososa, kao i selekciju suhomesnatih proizvoda i sireva vrhunskog kvaliteta. U ponudi glavnih jela našao se gulaš, zatim ramstek, rižoto sa morskim plodovima u kombinaciji sa barenim povrćem i palentom kao prilozima i bezbroj salata. Svako jelo zaslužuje da se nađe u ponudi hotela sa 5 zvezdica i o ukusu je i suvišno komentarisati-savršeno!
Na preporuku somelijera probala sam Grüner austrijsko belo vino vinarije Türk. Iako mi Austrija nije delovala kao zemlja čija vina mogu biti sjajna, ova autohtona sorta, koja je nalik malvaziji, poseduje svoj kvalitet i vredi je probati.
Ceo jedan sto posvećen je najvećem „grehu“- slatkišima. Ovog puta odlučila sam se za Suzet palačinke u sosu od karamele i pomorandže, flambirane u likeru od pomorandže i poslužene sa sladoledom. Ovaj dezert preporučila bih onima koji zaista vole slatko. Opisala bih ih kao ukusan, ali jak dezert koji vredi probati, ali pazite da se ne „predozirate“ šećerom.
I za kraj još par korisnih informacija-restoran poseduje stolice za hranjenje beba pa se slobodno ovamo možete uputiti sa svojim najmlađima. Takođe, u sklopu hotela je i podzemna garaža u kojoj možete parkirati uz naplatu, naravno ukoliko ima mesta.
 
Preporučujem svima koji žele da uživaju u usluzi i hrani vrhunskog hotela.

Ocena: Deset!

Нема коментара:

Постави коментар