Странице

четвртак, 30. јануар 2014.

Jerry


Jerry, restoran koji je naziv dobio po kuci koja je i zaštitni znak ovog mondenskog mesta, nalazi se na Novom Beogradu. U sve popularnijem bloku 11, u blizini dunavskog keja, smešten je restoran modernog koncepta sa raznovrsnim internacionalnim menijem i daškom domaće balkanske trpeze. 

Parkiram na parkingu restorana srećna što ne moram da tražim gde ću da „uglavim“ svoja kola. Odmah primećujem da je moj novi „Avensis“ daleko ispod nivoa parkiranog voznog parka. Na ulazu me dočekuju hostese i prate me do stola, koji se u ovom restoranu obavezno unapred rezerviše. Primećujem jako puno poslovnih ljudi u odelima, koji obavljaju svoje poslove uz čaše vina i tompuse. … Pomišljam kako je dobro što sam obukla haljinu i obula cipele sa visokom potpeticom. Razgledam oko sebe i zaključujem da je koncept izuzetno zanimljiv, od zida sa vinima, preko šarenih jastuka koje se uklapaju sa šarenim čašama za vodu, do lustera i kićanki koje vise sa plafona i pomalo daju duh istoka.

Ljubazni konobar donosi divan kuver koji se sastoji od domaćih štapića ,koji podsećaju na priganice moje bake, i namaz od sira i pate od čvaraka. Nisam ljubitelj čvaraka, ali za ideju pet!

Na meniju je ponuda raznovrsna od karpaća i gušćije paštete do duvan čvaraka, sve se može naći i probati. Kao što sam i očekivala sve je savršenog ukusa. Ovoga puta ručak započinjem divnim kremastim potažom od tikvica. Za razliku od standardnih restoranskih potaža u ovome ne obiluje neutralna pavlaka i preovladava zaista ukus tikvice. Za početak sjajno! Uz čašu Tamjanike odlučujem se za niskokaloričan brancin sa rimskim brokolijem i bundevinim uljem. Iako nisam sigurna zašto je taj brokoli baš rimski, meni se dopao.

Sa jedne strane brancin se topi u ustima, a opet posut je krupnom soli koja krcka. Za sve dame koje paze na liniju izuzetno ukusan a opet dijetalan ručak. Ostajem nemoćna pred divnim mirisom koji dolazi iz tanjira mog pratioca. Divni tortelini u kremi od paradajza sa biftekom. Savršen ukus, ovoga puta malo kaloričnijeg jela.

Shodno kvalitetu i usluzi dobijam i račun. Ovo definitivno nije mesto za ljude koji bi da uštede. Nekada vredi platiti dobar izlazak.

U odlasku pozdravljam hostesu sa rečima: „Vidimo se uskoro!“: A predložila bih i vama da posetite Jerry ukoliko ste se pronašli u mom opisu!

Ocena: Devet

www.jerry.rs

1 коментар:

  1. Jerry na Novom Beogradu ima savrseno ljubazno osoblje, hrana je perfektna, kafa takodje. Usluga na svetskom nivou. Nemam ni jednu zamerku.

    ОдговориИзбриши