Странице

субота, 22. новембар 2014.

Jerry Dedinje

Novobeogradski Jerry često posećujem. Blizu je, imam gde da parkiram, moj muž voli ovaj restoran, uveče imaju živu muziku, imaju sjajan doručak... Pa, red je bio da posetim i onaj na Dedinju.
Pomalo se osećam kao da sam gledala drugi nastavak sjajnog filma, koji baš i nije ispunio očekivanja. A zašto? E o tome razmišljam već par dana, i realan razlog nemam. Restoran Jerry na Dedinju je sjajan, smo što je meni opet ovaj sa naše strane reke draži. Enterijer je vrlo sličan, iste kićanke vise sa plafona, trosedi sa šarenim jastucima i slika male čivave Jerry je tu. Čak je i meni isti, a hrana jednakog kvaliteta-vrhunska.


Iako sam o tome već pisala, moram da opet samo spomenem njihov kuver, ponekad pomislim da mi je samo on dovoljan. Jedno od mojih omiljenih jela u ovom restoranu su svakako Tortelini u kremi od paradajza sa biftekom. Poslužene u bakranom tiganju sa malo rukole i parmezanom...Savršeno. Svaki zalogaj tera vodu na usta. Ne znam koliko puta sam ih jela i opet ih svaki put naručujem. Ponekad me sramota i pitam se da li konobari pamte šta gosti naručuju. Ako je tako ja sam verovatno "ona sa tortelinima" :). A šta da radim kad im se svaki put iznova radujem, kao malo dete.
Ono što mi se zaista sviđa je okolina ovog restorana koji je okružen šumom. Iako sam lokal patriota moram da priznam da Jerry Dedinje ima bolju baštu od novobeogradskog Jerry-ja. Bašta je velika i jako lepa, pa ovde vredi doći i samo na kafu. Pored velike i lepe bašte još mi je jedna stvar privukla pažnju. Nekoliko devojaka delilo je šišu (nargile). Iako ne propuštam šišu u Turskoj ili arapskim zemljama, u Beogradu mi nekako ne leži. Ali za ljubitelje ove arapske "društvene igre", ova informacija je svakako zanimljiva.

Odaberite sami, Dedinje ili Novi Beograd... U svakom slučaju dobra hrana je zagarantovana.
Ocena: Devet

Нема коментара:

Постави коментар