Странице

среда, 10. децембар 2014.

Restoran Salon 5

Ovo je priča o jednom Nikoli, njegovom životu i snu iz kojeg je nastao restoran Salon 5-„Personal Cuisine“, samo za vas. Vlasnika italijanskog restorana Salon 5 upoznali smo tokom posete ovom izuzetno zanimljivom mestu. Nakon što je proveo sedam godina kao šef jednog toskanskog restorana u Italiji, ovaj beogradski mladić rešio je da se vrati u rodni grad i Beograđanima pruži nešto do sada neviđeno.


Salon 5 je restoran otvoren u jednom stanu u centru Zemuna. Kao spoj ljubavi prema hrani i nameštaju, nastala je ideja o ovom mestu. Restoran se sastoji od tri sobe. Na samom ulazu postoji „dnevni“ boravak, gde možete popiti piće. Enterijer je uređen u stilu 60-ih godina prošlog veka, sa originalnim „vintage“ nameštajem, koji je vlasnik sakupljao po celom svetu. Iako uređenje ovog mesta na prvi pogled deluje jednostavno, u svaki detalj je uloženo puno ljubavi i rada.
I dok se u pozadini čuje melodičan zvuk, ljubazni konobar nas u drugarskoj komunikaciji upoznaje sa menijem ovog restorana. Meni je mali, ali odabran. Dovoljan da svakome pruži poneko gastronomsko zadovoljstvo…  
Za predjelo smo pored standardnih brusketa sa paradajzom, povrćem, kozijim sirom i pršutom probali i bruskete sa pačijom paštetom i tartufima. Pikanterija! Za sve ljubitelje francuskih specijaliteta, ovde možete pojesti „Foie gras“ koji je nenamerno ili možda baš namerno postao zaštitni znak ovog restorana, jer se po gradu samo o tome priča.

Na mom tanjiru se ovog puta našla piletina Salon5. Sjajno je kakvu su čaroliju stvorili od malo paradjza, maslina i bosiljka. Prvi zalogaj mi je objasnio reči vlasnika: „Sa jednostavnim, ali kvalitetnim namirnicama se dobija prava stvar. Bez puno izmišljanja bosiljak, paradjz, maslinovo ulje, to je ono što ljudi vole i razumeju“.

Dezert nikako ne propustite! Tiramisu, panakota ili mus od čokolade, zaista nije bitno. Možete naručiti i sva tri, podelite ga sa prijateljima, dečkom, devojkom… mislim da je to najbolji način.
Preporučujem svima. Osećaćete se kao da ste došli u goste kod dragih prijatelja. Svako jelo biće posebno pripremljeno samo za vas. Imaćete utisak da je konobar tu samo da bi vas ugostio. Opustićete se i upustiti u neobično ali predivno iskustvo. Sigurna sam da ćete sutra prijateljima pričati o ovom mestu, baš kao što ja sada sa vama delim svoje doživljaje.

P.S. Priča se da su sastojci toliko sveži da ovo mesto uopšte nema frižider…

Ocena: Devet

Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар