Странице

понедељак, 30. март 2015.

Tranzit Restoran-bar


Pratimo trendove, idemo za masom… Ukoliko ste pokušali u večernjim satima da prođete kolima ispod Brankovog mosta, da parkirate u okolini, pa čak i da prošetate, sigurno ste se zapitali šta se dešava? E pa desila se Savamala. Kvart koji je nekada bio poznat po alternativnim, malim pivnicama i mestima na koje je izlazila umetnička inteligencija Beograda, u poslednje vreme dobija na sve većoj popularnosti. Priča započinje uveče i traje do ranih jutarnjih sati, kada se u ovaj kvart sliju bujice najrazličitijih ljudi, izgleda i karaktera. Setila sam se vašara u Budvi, tokom letnje sezone, nedostaje samo magarac i šećerna pena.
Ovog puta posetili smo bar-restoran Tranzit. Do ulice Braće Krsmanovića došla sam taksijem, što toplo preporučujem svima. Ne dozvolite da Vam dobro raspoloženje uništi gužva i traženje parking mesta.
Opet je u pitanju sve popularniji koncept tri u jedan-bar, noćni klub i restoran idealan za kasnu večeru. Lepo uređenje, lepi ljudi, dobra klopa i dobra atmosfera čine ovo mesto zanimljivim praktično svima.
Tranzit je smešten u prostor starog carinskog magacina, uz samu reku. Arhitekta je zadržao taj neki istorijski momenat misterioznim, mračnim enterijerom u kamenu i drvetu. Sa druge strane, otvorena kuhinja predstavlja moderan element dobro uklopljene slagalice. Svakako kreativno rešenje, koje se i očekuje od Savamale.
U ponudi su različiti tapasi, miks francuske, italijanske i grčke kuhinje, koji se odlično slažu uz bogatu ponudu koktela ovog bara. Izbor ostavljam vama, jer ukusi su različiti. Nemojte zaobići Tranzit tanjir, koji sadrži divan tartar biftek, namaz od avkoada i pesto od maslina i sušenog paradjza. U kombinaciji sa toplim hlebom, mislim da bi se svima svidelo.
Uz hranu i koktele po kojima je ovaj bar poznat, uživaćete i u gostovanju raznih poznatih (bar su mi tako rekli, izvinjavam se ne pratim tu scenu) DJ-eva.
Svakako posetite, preporučujem u većem društvu sa kojima možete podeliti sjajnu hranu i dobre vibracije koje ovo mesto pruža. Idealno je da povedete prijatelje iz inostranstva, ukoliko želite da osete puls Beograda.

Dobar provod!

Нема коментара:

Постави коментар