Странице

четвртак, 28. август 2014.

Little Bay


Odavno sam čula za ovaj neobičan koncept restorana. Sada kada sam ga posetila, mogu samo da kažem da mi je žao što ranije nisam bila ovde. Kako sami za sebe kažu: „Little Bay je restoran u operi, ili opera u restoranu“. Tako i izgleda. Barokni stil sa zlatnim balkonima, crvenim zidovima, ukrašen draperijama koje podsećaju na pozorišne zavese. Jedinstven i svoj, zanimljiv i dražesan, ovaj restoran mi je dočarao Vivaldijevu Veneciju. Enterijer je napravljen taman tako da ne opterećuje, sa ukusom. Nažalost te večeri nije bilo koncerta, ali je moja mašta nakon samo 5 minuta zagolicana i znam da ću se uskoro vratiti da večeram uz zvuke poznatih opera.

Potraga za venčanicom je uvek pravo zadovoljstvo, naročito ukoliko se traži haljina za tematsko venčanje u „The Great Gatsby“ stilu. Četiri devojke šetaju gradom, obilaze salone i prodavnice. Probale su se razne haljine, čuli su se razna mišljenja. Poslednji put sam to radila kada sam tragala za svojom venčanicom. Sada sam ponovo osetila to uzbuđenje...Nakon divnog popodneva, sa osmehom na licu, ulazimo u Little Bay restoran, kako bismo podelile svoje utiske. Iako pripada potpuno drugom vremenu, ovo je idealno mesto za beskonačnu priču o haljinama i žiponima, o velu i cveću, savršenim cipelama i crkvi.

Izbor hrane prepuštam budućoj mladi, koja je ovde već poznati gost. Ljubazan konobar donosi rolnice sa dimljenom piletinom i pečurke zapečene sa mocarelom. Prvi zalogaj i jasno mi je da će me ovde pored ambijenta, očarati i hrana. Za glavno jelo biram salatu sa piletinom i avokadom. Savršeno začinjena mešavina povrća i piletine, baš po mom ukusu. Već razmišljam o tome, kako bi uz ovu hranu išla neka operska arija. Definicija hedonizama!

Preporuka svima! I vama koji mislite da je to „previše“, verujte mi taman je koliko treba. Zapravo je Little Bay prava mera. Ono nešto nesvakidašnje, ali ne preterano. Nešto novo i drugačije, ali ne i potpuno otkačeno. Mesto za sve vas koji smatrate da vam je Beograd mali, za vas kojima je dosadno da sedite na istim mestima, sa istim ljudima i u istoj atmosferi. Sada imate priliku da jedno veče začinite, i to u centru grada, u Dositejevoj ulici. A ja obećavam post sa jednog koncerta iz Little Bay-a. Do tada...

Prijatno!

p.s. Ivana je pronašla svoju temu, Dunja i Jelena možda barok može da bude vaša!

www.littlebay.rs

1 коментар:

  1. Omiljeni nam restoran u Beogradu, baš mi je drago da pročitam ovakvu kritiku :-)).
    A rolnice sa dimljenom piletinom su obavezne kad izađemo u Little bay :-).

    ОдговориИзбриши