Странице

недеља, 03. мај 2015.

Splav restoran Korzo

Pre desetak godina svi su izlazili kod Juge, to je bilo mesto za ljude iz raznih delova grada, a naš savski kej je nekako bio rezervisan za ekipu iz bloka. Većina stanovnika novobeogradskih blokova i sami su otkrili splav Korzo, zato je ovo post koji za cilj ima da ostalima približim naš „mali“ možda nezasluženo zapostavljeni kej
Ovo je mesto za šetnju, vožnju rola/bicikla ili trčanje, ali većinu verovatno zanima gde može da se popije dobra kafa i nešto pojede. Mnogo je takvih mesta, ali recimo da za početak izdvojimo Korzo.

Restoran Korzo se nalazi u 70 bloku, na kraju šetališta pa ga je lako i naći. Ovaj splav je izgrađen od velikih staklenih panela, pa čak i unutra stičete osećaj da Vas „sunce“ greje. Pored činjenice da nema zidove, u unutrašnjosti splava nalaze se saksije sa veliki drvećem što dodatno doprinosi prolećnoj atmosferi.

Mesto je vrlo brzo postalo popularno pa ukoliko želite da sedite na terasi i uživate u pogledu na Adu Međicu, predlažem da rezervišete sto pre dolaska.
Već spomenuti pogled na reku, brodiće koji prolaze i privatne splavove odmoriće Vas od svakodnevnih briga i obaveza. Idealno je da Vas malo „uhvati“ sunce uz ceđenu pomorandžu ili romantične momente uz zalazak sunca sa voljenom osobom. Taj „blokovski“ fazon je ono u čemu ovde uživam. Ne moram da
obujem štikle, spustim se do reke u opuštenoj varijanti i uživam u miru.

Hrana je dobra, ne vrhunska, ali dobra. Po meni ovo je jedan od onih restorana gde ću više doći zbog lokacije i atmosfere a uz to ide na ruku i činjenica da mogu nešto i da pojedem. Izbor je veliki bilo da želite da doručkujete, ručate ili večerate. Nedeljna jutra započinjem uz sunce, kafu i musli upravo na Korzou. Za ručak preporučujem terijaki losos ili neku laganu salatu, a za ljubitelje slatkiša u ponudi su slatke male teglice.

Sigurna sam da se svako ko poseti ovo mesto zaljubi u njegovu vedrinu, sjajnu atmosferu i pogled. Ovo može postati i vaše „mesto u kraju“, iako niste iz blokova. 

Probajte!

Нема коментара:

Постави коментар