Ljudi su različiti… Vole različite stvari, pa tako i uživaju u različitim kuhinjama. Više puta sam od strane svojih prijatelja kritikovana kako pišem samo o „fancy“ mestima i nekim internacionalnim specijalitetima. I uvek se postavlja slično pitanje, kao šta fali našim jelima. Pa za sve vas koji obožavate ćevape, kolenice, kobasice, praseća, jagnjeća pečenja i želite da se dobro najedete domaćih gurmanluka, ja sam ovog vikenda posetila restoran Vatrenka. Da se razumemo, meni nije odgovaralo, što ne znači da je loše…Vratiću se na svoj stari izbor, a u međuvremenu Kaća ovo je samo za tebe!
Restoran
Vatrenka se nalazi na zemunskom keju, i kao prvo naglasila bih da imaju svoj
parking. Svako ko je pokušao da nedeljom popodne, po sunčanom danu, parkira na
ovoj lokaciji zna zašto to naglašavam. U pitanju je jedna velika sala, sva u
staklu zbog čega iz svakog dela restorana možete uživati u pogledu na Dunav.
Već kao što rekoh, sala sa okruglim stolovima, simpatičnom dekoracijom i bendom
koji uživo svira. Atmosfera baš onakva kakva je bila na svadbi moje sestre od
tetke!
Iako se
kuhinja ovog restorana može pohvaliti raznovrsnim jelovnikom, ja sam došla baš
da probam nešto lokalno, pa je tako izbor pao na teleću čorbu i „zemunski
složenac“. Mislim da „lokalnije“ od toga nije moglo. Složenac je složen od
filea belog mesa, svinjske pršute i topljenog sira, pa je sve to skupa pečeno
na roštilju i servirano sa pečenim krompirom i pečurkama. A kako su porcije za
kamiondžije (što i nije loše ukoliko ste baš puno gladni) bilo je izuzetno
teško složiti ceo ovaj složenac, pa je više od polovine ostalo na tanjiru. O
složencu moram reći sve u superlativu: prejako, previše, prezačinjeno. Moram da
napomenem da je jelo stiglo do naših tanjira u rekordnom roku, kao i da su
konobari izuzetno ljubazni. Sve vreme mi je u glavi bio moj tata, koji sigurno
ne bi imao ništa protiv veličine ove porcije, a i ukusa pa možda neko od
narednih porodičnih okupljanja napravim baš tu. Bar sam sigurna da će gosti
biti siti. Nedostajalo je još da bend zapeva „Al se nekad dobro jelo, baš!“.
Epilog…Dezert
sam preskočila, a kući sam gasila vatru u stomaku! :)
Znam, i
dalje se neki neće složiti sa mnom…But, it's not my cup of tea!
A za sve vas
koji volite da dobro i masno jedete, svakako preporučujem!
Ocena: Šest
Prijatno!
Moze sledeci put review Radost Fina Kuhinjica da odmoris stomak :)
ОдговориИзбришиHvala na sugestiji! Definitivno je u planu :)
ОдговориИзбриши