Savsko pristanište, nekada magacini, zapušteni i
prljavi, sada mesto gde se nalaze najpopularniji restorani i klubovi naše divne
prestonice. Pobeći od buke na reku…Dobro opet u buku, ali ovog puta onu koja
prija ušima. A ono što vidim prija mojim očima. Na trenutak me vraća na
nezaboravan provod u Majamiju. Visoki plafoni i beli ventilatori, jednostavne
arhitektonske forme.
Napolju
je zima a ja sedim na terasi, gledam u vodu i pijuckam belo vino. Verovatno ste
do sada primetili da uvek uživam uz belo vino. Za barskim stolom
primećujem svog omiljenog političara, a preko puta sedi i poznati televizijski
voditelj. Dakle, mesto je za kratko vreme postalo baš popularno.
Nisam
ljubitelj koncepta „small bites“, ali to ovde zaista „radi“, naročito ako ste
kao ja došli u velikom društvu, onda možete probati skoro sve sa menija. I dok
završavam sa poručivanjem hrane, imam utisak da konobara znam već duže vreme.
Sve pohvale za ove divne ljude! Zaista umeju da ostvare kontakt.
A
onda počinje more raznoraznih ukusa koji se na neki čudan način ovde
dopunjavaju. I nije bitno da li je riba ili biftek, da li su enpanade ili
takosi ili možda kokas sa pečurkama i kozijim sirom. Uz standardnu Cezar salatu
bukvalno se davim u krckavim gamborima. To je jelo koje svako ko poseti Toro
bar mora da proba. I moja preporuka, odmah naručite duplu porciju jer vam jedna
neće biti dosta, bez obzira da li ste došli sami ili u društvu.
Samo na ovom mestu nakon gambora mogu da pređem na pikantne ražnjiće bifteka i da mi to bude potpuno normalno i prirodno. Na kraju, ako ste se uvek pitali kakvog su ukusa ti čuveni španski „ćurosi“, ovde ih možete probati i njima zasladiti dan.
Samo na ovom mestu nakon gambora mogu da pređem na pikantne ražnjiće bifteka i da mi to bude potpuno normalno i prirodno. Na kraju, ako ste se uvek pitali kakvog su ukusa ti čuveni španski „ćurosi“, ovde ih možete probati i njima zasladiti dan.
Ono
što mi se posebno sviđa kod ovog mesta je što je prostrano i svetlo. Ukoliko
ipak nije dovoljno toplo za sedenje napolju, unutra se nalazi divan prostor sa
visokim plafonima i otvorenom kuhinjom, tako da možete da se zabavljate
gledajući kako vam pripremaju najomiljenije zalogaje.
Nepušački
deo je zaista bez duvanskog dima, pa je stoga ovo mesto pristupačno i
roditeljima koji imaju malu decu, a ne žele da propuste moderna gradska
dešavanja.
Za
ljubitelje, a ja to nisam, možete dobiti i suši!
I na kraju, čak i ako niste gladni svratite na piće, jer je atmosfera sjajna!
Prijatno!
Ocena: Devet.
Odlicna klopa po mom ukusu, ali po osobi spremite makar 2000 da biste se najeli koliko toliko (ukoliko ne planirate i da pijete). Cool koncept mesta za BG.
ОдговориИзбриши