Beogradsko leto ume da bude dugo i sparno. Uvek se iznenadim
kako par stepeni čini neverovatnu razliku, tako sam sa novobeogradske vrućine
pobegla malo na Senjak. U ulici Andre Nikolića nalazi se Bizu, restoran i sushi
bar, deo brenda Sushi Box.
Na stolu se nalaze dva menija, oba odštampana na belom
papiru i povezana velikom kancelarijskom štipaljkom. Maštovito? Izbor je fuzija
azijske i internacionalne kuhinje, a u ponudi su i jela pravljena od organskih
sastojaka. Kuver takođe ima svoj azijski i evropski "zalogajčić", a
na stolu se pored escajga nalaze i štapići.
Na preporuku ljubazne konobarice (baš ljubazne) naručujem
potaž od organskog paradajza, i "čekiram" evropski deo menija. Sam
potaž nije loš, klasična paradjz čorba sa svežim bosiljkom i maslinovim uljem.
Uz čašu Malvazije Kozlović razgledam enterijer. Primećujem
mešavinu različitih stilova koji su stalno negde blizu jedan drugome, ali
nikako da se uklope. Za mene pomalo čudan koncept. Sa jedne strane moderan
dizajn sa, u poslednje vreme vrlo popularnom, otvorenom kuhinjom. Tu je i zid
od cigle sa metalnim policama i naslaganim praznim teglama. Sa druge strane
sedimo na drvenim stolovima sa crno-sivim tapaciranim stolicama/foteljama...Toaleti su urađeni u nekom plavom mozaiku, nalik na parna
kupatila. Svi detalji pojedinačno zanimljivi, ali na jednom mestu previše za
moj ukus.
Stiže i glavno jelo, izabrano sa azijskog menija, Furai
gambori. Naime reč je o gamborima pohovanim sa panko prezlama i posluženim sa
tonkacu sosom (sos od soje i kečapa) i pirinčem na pari. Ovo je jedno ukusno i
lagano jelo, idealno za sve koji bi da ostave mesta za dezert. Po preporuci
prijateljice biram voćni tiramisu...Stvarno je za čistu desetku.
Prijatno!
Ocena: Sedam
Probajte!
Нема коментара:
Постави коментар